Tarih: 03.07.2024 15:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin görüşmesi başladı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede Putin’i Türkiye’ye davet ederek “Rusya Türkiye arasındaki bu sıcak ilişkinin ötesinde, ben sizleri de en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı bekliyorum” dedi.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E DAVET 

Erdoğan, Putin ile görüşmesinde açıklamalarda bulundu. “Akkuyu enerji santralini bir an önce devreye almak istiyoruz” diyen Erdoğan, Sinop ile görüşmeler olduğunu belirtti. Erdoğan, “Ciddi adımlar atabileceğimize inanıyoruz. Botaş ve Gazprom ilişkileri samimi ilerliyor. 55 milyar dolarlık hacim bizim için çok önemli değil, hedefimiz 100 milyar doları yakalamak. Bunu yakalayabileceğimize inanıyorum. 7 milyon turistin ülkemize gelmesi bizim için çok önemliydi. Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanması önem arz ediyor. Yeter ki Türkiye'den memnun kalsınlar. Sizi en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı istiyorum” ifadelerini kullandı.

Putin de Erdoğan'ın davetine katılacağını söyleyerek "Türkiye'ye muhakkak gelirim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İş Birliği Örgütü 24’üncü Devlet Başkanları Zirvesi’ne katılmak için Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gitti. Bugün başlayacak olan zirve 2 gün sürecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —