Tarih: 03.07.2024 16:10

Çiftlik Bank davasında son durum... Tosuncuk Mehmet Aydın tahliye istedi

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Çiftlik Bank davasında tansiyon yüksekti. Aralarında "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da bulunduğu 20 sanığın yargılandığı dava, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. 4 bin 582 müştekinin mağdur olduğu davada, sanıklar hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplamda 86 bin 114'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Duruşmaya tutuklu bulunan Mehmet Aydın ve Fatih Aydın, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, sanık avukatları da mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada dikkat çeken açıklama ise Mehmet Aydın'dan geldi. Aydın, savunmasında bilirkişi raporuna atıfta bulunarak, kayyum atanan şirketlerin değerinin mağdurların zararını karşılayabileceğini öne sürdü. 3 yıldır tutuklu olduğunu ve yurtdışında özgürce yaşarken masum olduğuna inandığı için Türkiye'ye sığındığını belirten Aydın, "Eğer tahliye edilirsem tüm mağdurların zararını mütalaa açıklanmadan önce kendi imkanlarımla gidermek istiyorum. Alınan bilirkişi raporuyla da sabit olmakla dolandırıcılık kastım bulunmamaktadır" dedi.

Mahkeme Mütalaa İçin Dosyayı Savcıya Gönderdi: Çiftlik Bank Davasında Sonuç Yaklaşıyor

Mehmet Aydın gibi ağabeyi Fatih Aydın da savunmasında şirketlerin değerinin mahkeme tarafından tespit edilerek mağdurların zararlarının karşılanmasını ve tahliyesini talep etti. Duruşmanın sonunda mahkeme, Mehmet Aydın ve Fatih Aydın'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, dosyayı mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderdi. Böylece Çiftlik Bank davasında gözler savcının hazırlayacağı mütalaaya çevrildi. Davanın bundan sonraki sürecinde savcının mütalaası belirleyici olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —