Tarih: 14.10.2024 14:46

CHP Rize Milletvekili Ocaklı: Kalkandere Cezaevinde neler oluyor?

Facebook Twitter Linked-in

CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Kalkandere L Tipi Cezaevinde kalan hükümlülerden bazılarının revire gitmediği halde gitmiş gibi gösterildiği ve adlarına reçete düzenlendiği iddia edildiğini belirten Milletvekili Ocaklı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a bu tür usulsüzlüklerin neden önlenemediğini sorarak Kalkandere L Tipi Cezaevinde kalmakta olan hükümlülerin yakınlarının iddialarının açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Rize Kalkandere L Tipi Cezaevinin revirinde sahte muayene raporları ve reçeteler düzenlendiği şeklindeki şikayetlerin kendisine ulaştığını, bazı hükümlülerin revire gitmediği halde gitmiş gibi gösterilerek adlarına reçeteler düzenlendiği iddialarını Bakan Tunç’a soran Rize Milletvekili Ocaklı, şu sorularına cevap istedi:

1- Rize Kalkandere L Tipi Cezaevinde yapıldığı iddia edilen usulsüzlükler hakkında bilginiz var mıdır?

2- Konuyla ilgili inceleme, araştırma ve soruşturma yapılmış mıdır? Hangi bulgulara ulaşılmıştır?

3- Usulsüzlük, görevi kötüye kullanma ve irtikap suçlarına karıştığı tespit edilen görevlilerle ilgili adli süreç başlatılmış mıdır? Soruşturma süreci hangi aşamadadır?

4- Cezaevlerinde bu tür usulsüzlüklerin yapılmasının nedeni nedir? Cezaevlerinin denetiminde zafiyet mi vardır? Usulsüzlüklerin önlenmesi için hangi tedbirler alınmaktadır?





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —