Tarih: 03.07.2024 17:20

CHP Emekli halk kart başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli vatandaşlara yönelik yeni bir destek programını duyurdu. CHP'li belediyeler bünyesinde hayata geçirilecek olan "Emekli Halk Kart", emeklilerin temel ihtiyaçlarını daha kolay karşılamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Özel, "Emekli Halk Kart" uygulaması ile pazardan kasap desteğine, doğalgazdan ulaşıma kadar birçok alanda çeşitli hizmetlerin sunulacağını belirtti. CHP Emekli halk kart başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi bazı CHP'li belediyeler halihazırda emeklilere su indirimi gibi destekler sağlıyor. Örneğin, İzmir'de emekli vatandaşlar su tüketimlerinin 4 tona kadar olan kısmından ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önümüzdeki dönemde emeklilere kira ve market desteği sağlaması da planlanıyor.

CHP Emekli halk kart başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Emekli Halk Kart" uygulamasıyla tüm bu hizmetlerin tek bir çatı altında toplanacağını ve emeklilerin hayatını kolaylaştıracağını vurguladı. Özel, "CHP'li tüm belediyelerimizde 'Emekli Halk Kart' uygulamamızı başlatıyoruz. Pazardan kasap desteğine, doğalgazdan ulaşıma kadar bütün hizmetleri tek isimde ortaklaştırıyoruz. Kartınıza yüklenmiş hizmet ne ise gittiğiniz yerde bu hizmetlerden yararlanacaksınız. Hakkınız ödenmez" şeklinde konuştu.

"Emekli Halk Kart" başvuruları ve kartın kullanım detayları henüz netleşmedi. İzmir'de ikamet eden emekliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu sosyal yardım ve desteklere https://bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden başvurabiliyor. İlerleyen günlerde "Emekli Halk Kart" ile ilgili daha detaylı bilgilerin paylaşılması bekleniyor.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —