Tarih: 03.07.2024 17:42

Bursa’daki Orman Yangını Hakkında Dikkat Çeken Savlar

Facebook Twitter Linked-in

Makilik alanda başlayan yangın, rüzgarın da tesiriyle süratle yayılarak Uludağ Üniversitesi’ne ulaştı. Grupların ağır gayretiyle yangın, 10 saatin sonunda denetim altına alındı. Mahalle halkının argümanlarına nazaran yangının çıktığı alanda Uludağ Üniversitesinin ördüğü çitler vardı ve itfaiye grupları çitlerden ötürü üniversiteye giremedi, bu da yangına süratli müdahalenin önüne geçerek büyümesine sebep oldu.

Köyün girişinde başlayan yangının ardından Yolçatı Mahallesi’nin çıkışında da bir yangın çıktığını belirten Yolçatı Mahalle esnafı, “Bu sabah Yolçatı’nın girişinde de yangın çıktı. Yangının çıkış sebebi bilinmiyor.” dedi.

Hurdacıların çekyat ve pislikleri yakmasından ötürü yangın çıktığını tez eden bir vatandaş, Uludağ Üniversitesinin ördüğü çitlerden ötürü itfaiye takımlarının üniversiteye giremediğini ve yangının Yolçatı’dan üniversiteye yanlışsız ilerlediğini lisana getirdi. Vatandaş birebir vakitte şu argümanda bulundu:
“Yangın, üniversiteye hakikat ilerliyor. İtfaiye, üniversitenin ördüğü çitlerden ötürü yangının yürüdüğü alana giremiyor. İtfaiyenin, yangın alanına ulaşabilmesi için 20 kilometre dolaşması gerekiyor. Bu sefer yangın büyüyor. Bu üniversitenin kabahatidir. 3 noktada yol var ve üçü de kapalı, yolları açmış olsaydı, bu kadar büyümezdi.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —