Tarih: 05.10.2024 20:34

Bu çay başka! Prostat kanserine meydan okuyor... Matcha çayının faydaları

Facebook Twitter Linked-in

Bitki çaylarının özellikle mevsim rahatsızlıklarını atlatmakta destekçi oldukları bilinir. Boğazı yumuşatan, öksürüğü hafifleten ve hastalıkların diğer semptomlarında iyileştirici etkiye sahip olan bu çaylar, birçok kişi tarafından aktif olarak tüketilir.

Son dönemlerde klasik bitki çaylarının yanı sıra matcha çayı da sık sık gündeme gelen çay türlerinden biri olmuştur. Vücuda birçok faydası bulunduğu söylenilen bu çay, arama motorlarında da sık sık sorgulanmaktadır. Peki, matcha çayı nedir, faydaları nelerdir? Matcha çayı nasıl tüketilir? İşte ayrıntılar…

 

MATCHA ÇAYI NEDİR?

‘Matcha’ kelimesi dilimize ‘toz çay’ olarak çevrilebilir. Bu çay tıpkı yeşil çay gibi Camellia sinensis bitkisinden elde edilir. Yapraklar hasat edildikten sonra saplar ve damarlar temizlenir ve arda kalan kısım toz haline getirilir.


Birçok çayın aksine matcha çayı için kullanılan yaprakların oksitlenmeden korunmaları amaçlanır ve bu neden ile de yapraklar kısa bir süre buharda pişirilir. Bu yöntem ile besin içeriği de muhafaza edilir.

 

MATCHA ÇAYININ FAYDALARI NELER?

Matcha, antioksidan bakımından son derece güçlüdür. Ayrıca A vitamini başta olmak üzere pek çok vitamini de içeriğinde barındıran bu yapraklar, insan sağlığına olumlu yönde destekler.

Yapılan araştırmalar neticesinde matcha çayının öne çıkan faydaları şu şekilde kayda geçmiştir:

 


MATCHA ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Matcha çayı hazırlığında izlenmesi gereken adımlar sırası ile şu şekilde:


Suyu kaynayana kadar ısıtın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —