Tarih: 05.10.2024 10:24

BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne atanan Abdulvahit Fidan kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Abdulvahit Fidan atandı. Atama kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atama kararına göre, BOTAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı vekaleten yürüten Fidan, BOTAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na asaleten atandı.

ABDULVAHİT FİDAN KİMDİR?

5 Ekim 2024 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile BOTAŞ Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atanan Abdulvahit Fidan, bu görev öncesinde de BOTAŞ'ta çeşitli kademelerde sorumluluklar üstlenmiştir.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Fidan, yüksek lisans eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Teorisi alanında tamamladı.


 

Fidan'ın Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nden Uluslararası İlişkiler konusunda da uzmanlığı bulunuyor.

İngilizce bilen Fidan, BOTAŞ bünyesinde mühendis, müdür, daire başkan yardımcısı, daire başkanı, genel müdür yardımcısı ve yönetim kurulu üyesi olarak çalıştı.

1991 yılında iş hayatına başlayan Abdulvahit Fidan, mühendislik alanında farklı kamu kurumlarında görev almıştır. Kariyerinin büyük bir bölümünü BOTAŞ bünyesinde geçiren Fidan, burada mühendislikten müdürlüğe kadar birçok farklı pozisyonda çalışmıştır.

2023 yılında BOTAŞ Genel Müdür Vekili olarak atanan Fidan, 2024 yılında ise hem Genel Müdür hem de Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevlendirilmiştir. Bu pozisyonda Türkiye’nin enerji güvenliği ve boru hatları projelerinin geliştirilmesi konularında çalışmalar yürütmektedir.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —