Tarih: 05.09.2024 11:47

Beşiktaş’taki oyuncuların menajeri Ceylan Çalışkan kimdir?

Facebook Twitter Linked-in

Beşiktaş camiasında transfer görüşmeleri ile adından sıkça söz ettiren Ceylan Çalışkan, futbolseverlerin radarına girmeye devam ediyor. Beşiktaş’taki oyuncuların menajeri olarak bilinen Çalışkan’ın kim olduğu, kariyeri ve futbol dünyasındaki etkisi merak konusu oldu. Peki, Beşiktaş’taki oyuncuların menajeri Ceylan Çalışkan kimdir? İşte detaylar...

Ceylan Çalışkan kimdir?

Ceylan Çalışkan, 27 Aralık 1965 tarihinde Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde dünyaya gelmiştir. 1975 yılında ailesiyle birlikte Belçika'nın Anvers şehrine taşınmış ve ilkokul eğitimine burada devam etmiştir. Orta öğrenimini Anvers’te tamamlayan Çalışkan, lise eğitimini ise Brüksel’de sürdürmüştür.

Kısa bir futbol kariyerinin ardından, profesyonel olarak menajerlik kariyerine 1995 yılında başlamıştır. İlk transfer başarıları arasında futbolcular Johnson, Preko ve Desire bulunur. Kariyerinin ilerleyen dönemlerinde Didier Drogba, Johan Elmander, Vincent Aboubacar, Jean Tigana, John Carew, Matias Delgado, Vedran Runje, Fatih Tekke, Fernando Meira, Lorik Cana, Scott Carson, Cenk Tosun, Olcay Şahan ve Aurelien Chedjou gibi önemli isimlerin menajerliğini üstlenerek uluslararası arenada tanınan bir menajer haline gelmiştir.

Özellikle Didier Drogba'nın 2013 yılında Galatasaray'a transferini gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Günümüzde, dünya çapında birçok milli futbolcunun menajerliğini yapmaya devam etmektedir. 

Ceylan Çalışkan nereli?

Ceylan Çalışkan aslen Afyonkarahisar Emirdağ Kuruca Köyü nüfusuna kayıtlıdır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —