Tarih: 05.10.2024 10:11

Bakan Kurum: Şu Ana Kadar 101 Bin 254 Konutu Teslim Ettik

Facebook Twitter Linked-in

Adıyaman’da Atatürk Bulvarı üzerindeki rezerv alanlarını gezen Bakan Kurum, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar’a teşekkür ederek, Adıyamanlıları selamladı. Bakan, “Adıyaman’ımıza her gelişimizde, bir önceki günden daha fazla yuvamızın sahipleriyle buluşmaktan mutluluk duyuyorum,” dedi.

Bakan Kurum, son üç ayda 60 bin yeni konut inşasına başlandığını belirterek, “Devlet millet birlikteliği ile bu bölgeyi yeni bir milli mücadele alanı olarak gördük. 11 ilde toplamda 452 bin konut ve iş yeri için projeler yürütüyoruz,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Adıyaman’da 14 bin 605 yeni iş yeri ve konut teslim ettiklerini dile getiren Bakan Kurum, yıl sonuna kadar 7 bin 228 konut ve iş yerinin daha depremzede kardeşlere teslim edileceğini açıkladı. Şehirdeki meydan projesine de değinen Bakan, “Yüzde 70 gibi yüksek bir çoğunluğun talebiyle projemizi hayata geçireceğiz,” dedi.

Bakan Kurum, ayrıca Ulu Cami’nin yeniden inşası için çalışmaların sürdüğünü ve Adıyaman’ın kültürel mirasının korunmasına yönelik projeler gerçekleştirdiklerini vurguladı. Son olarak, “Hiçbir kardeşimizi evsiz bırakmayacağız,” diyerek, deprem bölgesindeki desteklerin süreceğini bildirdi.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —