Tarih: 08.12.2023 08:03

Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması

Facebook Twitter Linked-in

Bakan Işıkhan, "Temmuz ayında yaptığımız gibi hızlı bir şekilde inşallah başlayıp, taraflar ile bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatacağız. Gelecek yıl için tek zam yapılacak" dedi.

Asgari ücret görüşmelerinin hızlı bir şekilde tamamlanmasının komisyonun çalışmasına bağlı olduğunu belirten Bakan Işıkhan, teknik çalışmaların devam ettiğini ve bakanlıklardan gelen temsilcilerin erken bitirilmesi konusundaki çalışmalarının süreci belirleyeceğini ifade etti. Asgari ücretin Ocak ayından itibaren geçerli olacak şekilde 31 Aralık'a kadar Resmi Gazete'de yayımlanması gerektiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, göstergelerin şu an için olumlu gittiğini ve pazartesi günü TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla bir toplantı yapacaklarını söyledi. Çalışmaların tamamlandığında nihai sonuca ulaşacaklarını ve bu sonucu kamuoyuyla paylaşacaklarını belirtti. Bakan, asgari ücret yönetmeliğine göre yılda bir kere zam yapılabileceğini, bu yıl da tek zam yapılacağını açıkladı.

Ayrıca, geçen yıl Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla ikinci bir zam yapıldığını belirten Bakan Işıkhan, asgari ücretin belirlenmesindeki temel ilkenin "çalışanları enflasyona ezdirmemek" olduğunu ifade etti




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —