Tarih: 28.08.2024 16:48

Arda Türkmen Kadınbudu Köfte tarifi: Kadınbudu Köfte nasıl yapılır?

Facebook Twitter Linked-in

Mutfakta yeni deneyimlere açılanların gözdesi haline gelen Arda Türkmen'in elinden Kadınbudu Köfte tarifiyle tanışmaya ne dersiniz? Kadınbudu Köfte'nin nasıl yapıldığını merak edenler için işte cevaplar burada! Arda Türkmen'in ustalığı ve lezzet anlayışıyla harmanlanmış bu tarif, herkesin kolaylıkla uygulayabileceği adımlarla dolu. Sıcacık bir lezzetin peşindeyseniz, bu tarif tam da aradığınız şey olabilir. Arda Türkmen Kadınbudu Köfte tarifi: Kadınbudu Köfte nasıl yapılır? Şimdi, mutfağınızı kokusuyla dolduracak bu muhteşem lezzeti keşfetmeye hazır mısınız?

Arda Türkmen Kadınbudu Köfte tarifi

İç Harcı Malzemelerİ

Dış Harcı Malzemelerİ

Kızartmak Malzemelerİ

İç Harcı Hazırlanışı: Pirinci yıkayın ve tuzlu suda 10 dakika bekletin. Rendelediğiniz soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun. Domates salçası, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı pul biberi ekleyin ve 1 dakika kadar daha kavurun. Haşlanan pirinci ve bezelyeyi ekleyin ve karıştırın. Harcı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Dış Harcı Hazırlanışı: Soğanı rendeleyin ve kıyma ile birlikte yoğurun. Yumurta, galeta unu, tuz ve karabiberi ekleyin ve tekrar yoğurun.

Köftelerin Yapılması Hazırlanışı: Dış harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzda yassılaştırın. Her bir köftenin ortasına bir tatlı kaşığı iç harç koyun ve kenarlarını kapatın. Köfteleri elinizle hafifçe yuvarlayın. Sıvı yağı tavada kızdırın ve köfteleri her iki tarafını da kızarana kadar kızartın. Fazla yağı almak için köfteleri kağıt havlu üzerine serin.

Servisi Hazırlanışı: Kadınbudu köfteleri sıcak olarak, salata veya pilav ile servis edebilirsiniz.

Püf Noktaları: İç harcı hazırlarken pirincin çok fazla pişmemesine dikkat edin. Dış harcı yoğururken çok fazla un eklemeyin, aksi takdirde köfteler sertleşir. Köfteleri kızartırken fazla kızarmamasına dikkat edin, aksi takdirde iç harcı kurur. Afiyet olsun!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —