Tarih: 11.09.2024 12:19

Alparslan Bayraktar kimdir, nereli, kaç yaşında?

Facebook Twitter Linked-in

2023'te Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanan Alparslan Bayraktar sosyal medyada ve basında gündem olmuş durumda. Peki Alparslan Bayraktar kimdir, nereli, kaç yaşında?

Alparslan Bayraktar kimdir?

Alparslan Bayraktar, 1975 yılında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğmuş bir Türk mühendis ve siyasetçidir. Trabzon'un Çaykara ilçesine kökeni dayanan Bayraktar, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden lisans diploması almıştır. Yüksek lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ekonomi hukuku ve Fletcher School of Law and Diplomacy'de uluslararası ilişkiler alanında tamamlamıştır. Doktora derecesini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümü'nde enerji ekonomisi ve politikası üzerine yapmıştır.

Kariyerine özel sektörde başlayan Bayraktar, 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nda kurul üyeliği yapmıştır. 2016-2018 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda müsteşar yardımcılığı ve Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Temmuz 2018'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nda bakan yardımcısı olarak atanmıştır ve hâlen Dünya Enerji Konseyi Türkiye Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak atanmıştır. Kamu görevlerinden önce, yurt içi ve yurt dışında özel sektörde çeşitli görevlerde bulunmuş ve uluslararası kuruluşlarda enerji yönetimi ve düzenlemeleri alanında çalışmalara imza atmıştır. Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Başkanlıkları gibi önemli görevlerde bulunmuş olan Bayraktar, halen Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Alparslan Bayraktar kaç yaşında?

1975 doğumlu Alparslan Bayraktar, 2024 itibariyle 49 yaşındadır.

Alparslan Bayraktar nereli?

Alparslan Bayraktar aslen Trabzon'ludur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —