Tarih: 06.10.2024 20:56

AKP'den ilk sinyal geldi: Emeklilik sistemi değişiyor

Facebook Twitter Linked-in

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, mevcut emeklilik sisteminin değişmesi gerektiğini belirtti. Kanal 7 yayınında konuşan AKP Grup Başkanı Güler, emeklilik sisteminin güncellenmesiyle ilgili "Bizim daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Emeklilik sistemini incelerken dünyadaki örneklerin dikkate alınması gerektiğini belirten Abdullah Güler, Avrupa'daki emeklilik yaş oranına dikkat çekerek "Gelişmiş ülkelerdeki uygulamayı esas alırsak emeklilikte üç tane başlık öne çıkıyor. Bir tanesi, ödediğiniz prim miktarı, ödediğiniz süre ve yaş" dedi.

Daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemi inşa edilmesi gerektiğini vurgulayan Güler, şöyle devam etti:

"Dünya ortalamasına baktığımızda 3 ila 4 çalışana karşılık bir emekli vardır. Ama şu an ülkemizde 2 çalışana 1 emekli olduğunu görüyoruz. Bizim daha adil, daha dengeli ve sürdürülebilir mahiyette bir emeklilik sistemini inşa etmemiz lazım"

Güler ayrıca, 2024 yılında emekli olacaklar ile 2025 yılında emekli olacakların alacakları emekli aylıkları arasında fark oluşacağına ilişkin tartışmaları da değerlendirdi.

AKP Grup Başkanı Güler, konuya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı uzmanlarının çalışma yürüttüğünü söyledi.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —