9724,50%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71
Karasal iklimin özelliklerini barındıran ilçe pek çok turistik yere sahip. Sizler için bu yerleri Tufanbeyli turistik yerler listesinde bir araya getirdik.
Adana‘nın ilçelerinden biri olan Tufanbeyli ilçesiyle ilgili hazırladığımız Tufanbeyli gezilecek yerler listemizi değerli okurlarımıza sunmadan önce ilçe hakkında birkaç bilgi vermek istiyoruz. İlçe nüfusu 2019 verilerine göre 17 bin 667 kişiden oluşuyor.
Karasal iklimin özelliklerini barındıran ilçe pek çok turistik yere sahip. Sizler için bu yerleri Tufanbeyli turistik yerler listesinde bir araya getirdik.
Tufanbeyli köklü tarihe sahip antik kentleriyle bölgeye gelen misafirlerinin ilgisini çekiyor. Sizler için ilçede bulunan tarihi antik kentleri ve tabiat harikası yaylalarıyla Tufanbeyli’nin en güzel yerleri listesini hazırladık.
Özellikle kültür tatili yapmayı seven kişilerin oldukça ilgisini çekecek olan Tufanbeyli gezilecek yerler listesi detaylı bilgi içeriyor.
İlçenin Şar köyünde bulunan antik kent en ilgi çekici mekanlarından biri. Tarihi çok eski yüzyıllara dayanan ve çoğu eseri Roma medeniyetinden kalma olan antik kenti gezerken kendinizi tarihin tozlu raflarında bulacaksınız. Antik kentin en dikkat çekici yanıysa amfi tiyatro kısmı.
Alt tarafından vahşi hayvanların tutulduğu mahzenlerin bulunduğu amfi tiyatro mimarisi ve görüntüsünün ihtişamıyla hayranlık uyandırıyor.
Şar Antik Kenti’nde bulunan yapılar arasında Alakapı. Mitolojik değere sahip olan kapının boyutu ihtişamlı bir duruş sergilerken üzerine işlenmiş motifler görenlerde merak uyandırıyor. Tufanbeyli ilçesinin kıymetli eserleri arasında yer alan kapının Ana Tanrıça Tapınağı’nın kapısı olduğu biliniyor.
Anıt mezar olarak inşa edilmiş Kırık Kilise restore işlemi sonrası Tufanbeyli kültür mirasına katılmış tarihi kalıntılardan bir tanesi. Şar Antik Kenti’nde bulunan eserlerden bir diğeri olan kilise bölgede günümüze ulaşabilmiş en sağlam eser.
İlk inşası yapıldığında anıt mezar olan kilise Bizans hakimiyetine geçtiği dönemde çeşitli eklemelerle kilise haline getirilmiş. Bizans Dönemi mimarisini net bir şekilde inceleyebildiğimiz kilise dikkat çeken eserler arasında bulunuyor.
Hitit dönemine ait mezarlar köyün hemen girişinde bulunuyor. Mezarları dikkat çekici kılansa mezarların şekli. Ağlayan kadın ve bağıran erkek görüntüsüne sahip olan mezarlar ürkünç görünse de bölgeye gelen turistlerin dikkatini çekiyor.
Hanyeri Köyü’nde bulunan anıt ilçeyi cazip kılan tarihi yapılardan bir diğeri. Hayli yüksek olan anıtı uzaktan inceleyebilirsiniz. Anıt üzerinde bulunan kabartmaysa ilgi çekici.
Kabartma üzerinde bulunan erkek figürünün Hitit prensi veya dönemin önemli kişilerinden biri olduğu düşünülüyor. Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan kabartma oldukça ilgi çekici kalıntılar arasında.
Şehrin kirli havasından ve bunaltıcı gürültüsünden uzakta, doğayla iç içe dinginlik dolu bir tatil istiyorsanız Kürebeli Yaylası’nda mutlaka kamp yapmalısınız. Kamp yapmak için birebir olan Kürebeli Yaylası bol miktarda su kaynağına sahip olmasının yanı sıra gelen ziyaretçilerine kartpostalları aratmayan manzaralar sunuyor.
Kürebeli Yaylası’nda kamp yapmayı düşünüyorsanız kamp için gerekli olan bütün ihtiyaçlarınızı temin ederek yola çıkmalısınız.