9724,50%-0,42
35,19% 0,30
36,73% 0,92
2968,28% 1,32
4806,92% 0,71
Adana merkez ile arasında yaklaşık 120 kilometre bulunan Feke ilçesini zamanında Hititler, Asurlar, Persler, Romalılar ve Bizanslıların himayesinde de yönetilmiştir.
‘Feke, Adana’nın 17.000 nüfusuna sahip olup, ilk çağlardan günümüze kadar bir çok kavim ve Devletlere yerleşim alanı olmuştur.
Adana merkez ile arasında yaklaşık 120 kilometre bulunan Feke ilçesini zamanında Hititler, Asurlar, Persler, Romalılar ve Bizanslıların himayesinde de yönetilmiştir.
Feke Akdeniz Bölgesinde bulunmasına rağmen, dağların denize paralel olarak uzanması nedeni ile tipik Akdeniz ikliminden uzaktadır. Kısmi karasal iklim görülmektedir. Feke’ de kışlar yağışlı (kar ve yağmur), yazları yarı kurak ve serin geçer.
İl merkezine yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta olan Feke ilçesinin üst komşusu Saimbeyli, alt komşusu ise Kozan‘dır. Geri kalan kısımları ise Kayseri ile il sınırıdır.
Feke Kalesi
Feke Kalesi: 12. yüzyıldan günümüze kadar gelebilmiş olan kale, yapısı kadar sahip olduğu manzara ile de muazzam bir güzelliğe sahiptir. İçerisinde yer alan havuz ve hamamlarla birlikte düşünüldüğünde bu kadar bir lükse düşkünlüğün olduğu başka bir kale bulmak çok zordur.
Göksu Irmağı
Göksu Irmağı: Kayseri ve Adana illerinden geçen Göksu nehri Seyhan Nehri’nin ikinci büyük koludur. Kaynağı Kayseri-Pınarbaşı’daki Tahtalı Dağları’ndan çıkar. Adana’ya 80 km kala Aladağ ilçesinin Akinek Dağı yamaçlarında Zamantı suyuyla birleşerek Seyhan Nehri‘ni oluşturur.
Uğurlubağ Kalesi
Uğurlubağ Kalesi: Feke’nin güneydoğusunda olan Uğurlubağ köyünde yer alan kaledir. Kapısı güney tarafındadır. Küçük bir kale olan Uğurlubağ Kalesi, taş örgülü duvarlara sahiptir. 9 Adet mazgal açığı vardır. Kulenin uçuruma doğru olan tarafında duvar izi harabeleri vardır.
Adana’dan epeyce uzakta olan Feke ilçesinin deniz kısmıyla bir bağlantısı bulunmuyor. Feke gezilecek yerler listesi gördüğünüz gibi çok zengin değil. Ama doğa severler iyi bir alternatif.