9889,73%0,60
35,31% -0,14
36,52% -0,32
3001,45% 0,58
4858,66% 0,88
Çukurova gezilecek yerler listemizde tarihi yapılar bulunmuyor. Fakat gezebileceğiniz ve eğlenceli zaman geçirebileceğiniz mekanlar mevcut.
2008 yılında Adana’nın Seyhan ilçesinden ayrılarak ilçe unvanı kazanan Çukurova yaklaşık olarak 240 km²’lik yüzölçümüne sahiptir. Bilinen son verilere göre sahip olduğu 359 bin 315 kişilik nüfusuyla Adana’nın merkez ilçeleri arasında yer alıyor.
İlçe Akdeniz iklimine sahiptir ve adını aldığı Çukurova oldukça verimli topraklardan oluşur. Yerleşim yeri olarak henüz yeni olduğu için Çukurova gezilecek yerler listemizde tarihi yapılar bulunmuyor. Fakat gezebileceğiniz ve eğlenceli zaman geçirebileceğiniz mekanlar mevcut.
Çukurova zengin kültürü ve verimli topraklarıyla sadece sıradan bir tarım bölgesi olmakla kalmayıp turistik yerler arasında da önemli bir yere sahibi olmuştur.
Sahip olduğu onlarca doğa harikası mekanla Çukurova’nın en güzel yerleri özellikle doğa severleri kendine hayran bırakıyor. Sadece doğal güzellikleriyle değil bulvarları ve sahip olduğu barajıyla da Çukurova turistik yerler oldukça fazla.
1956 yılında yapımını tamamlanan ve kullanılmaya başlanan Seyhan Baraj Gölü’nün esas yapım amacı sürekli olarak taşan Seyhan Gölü’nün yarattığı sel felaketlerini önlemekti. Halka büyük sıkıntı veren ve kayıp yaşatan sel felaketleri Seyhan Baraj Gölü’nün yapılmasıyla son buldu. Ancak görülen o ki Seyhan Baraj Gölü sadece sel felaketlerini durdurmakla kalmamış eşsiz bir güzellik de katmış Çukurova’ya. İlk bakışta “Acaba Çukurova’da deniz mi var?” diye düşündürüyor görenleri. Öyle harika bir manzaraya sahip.
Seyhan Baraj Gölü’nün sunmakta olduğu güzellikler manzarasıyla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda barajda yapılan spor faaliyetleriyle de yerli yabancı bütün turist kesiminin ilgisini çekiyor. 2006 yılından beri Offshore şampiyonası Seyhan Baraj Gölü’nde gerçekleştiriliyor. Şampiyona için özel hazırlanmış parkurları mevcut. Özel hazırlanmış bu parkurlar özellikle kürek yarışları ve kano için kullanılıyor.
Sevgi Adası
Çukurova’nın Seyhan Baraj Gölü sonrası belki de en meşhur gezilecek yerlerinden bir tanesi. Seyhan Baraj Gölü’nde senede bir kere sular çeşitli nedenlerden dolayı çekiliyor. Suların çekildiği zamansa Sevgi Adası’na insanların yürüyerek gidebileceği bir yol açılıyor.
Seyhan Baraj Gölü üzerinden yürüyerek geçebileceğiniz bu yol oluştuğu dönemlerde çiftlerin akınına uğruyor. Ada her ne kadar güzel manzaralara ev sahipliği yapsa da tam anlamıyla bakımlı sayılmaz. Gelen turistleri ağırlamak için daha farklı bir ortam dizayn edilebilir. Ancak baraj suyunun yüksekliği dönem dönem değiştiği için pek mümkün görünmüyor.
Adnan Menderes Bulvarı
Çukurova’nın kalbi Adnan Menderes Bulvarı’nda atıyor desek yeri var. Barajın hemen yanında bulunan Adnan Menderes Bulvarı sahip olduğu harika manzarasıyla herkesin ilgisini çekiyor.
Özellikle bahar ve yaz aylarında ziyaret ederseniz yeşil alanlarda piknik veya mangal yapma fırsatını yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Adnan Menderes Bulvarı renkli gece hayatıyla da Çukurova’ya heyecan katıyor.
Çukurova Deltası
İlçeye adını veren delta tam anlamıyla eşi benzerine başka bir yerde rastlayamayacağınız türden. Doğanın bütün güzelliklerini içerisinde barındıran Çukurova Deltası onlarca kuş türünün ev sahipliği görevini üstleniyor. Lagün oluşumunun en net ve en güzel örneği olmasıyla dikkatleri üstüne çekiyor.
Bunun yanı sıra geçmiş dönemlerde yapılmış yapay su kanallarıyla tarih ve doğayı bir araya getiriyor. “Turnalar Hep Uçsun!” projesiyle pek çok doğa severin ziyaret ettiği ve kuş türlerini incelediği delta görenleri kendine hayran bırakıyor.
Çukurova Deltası sadece kuş türleri barındırmakla kalmıyor. Aynı zamanda birçok yaban hayvanına da yaşam alanı sunuyor. Bunun yanı sıra bölgede yaşayan çiftçilerinde gelir kaynağı görevini görüyor. Adına onlarca roman yazılmış Çukurova ilçesine adını veren deltanın tabiri caizse her bir zerresinden bereket fışkırıyor.