Tarih: 15.10.2024 13:30

36 İlde Terör Operasyonu: 269 Şüpheli Gözaltında

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da ve ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) üyesi olduğu tespit edilen 269 şüphelinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, Diyarbakır'da terör propagandası ve kışkırtıcı eylemlerle ilgili olarak güvenlik güçlerinin kararlı bir tutum sergilediğini belirtti.

Diyarbakır’da 13 Ekim 2024 Pazar günü, yasaklama kararına rağmen yasa dışı miting düzenlemek isteyen ve terör örgütünü destekleyici sosyal medya paylaşımlarında bulunan 47 kişi hakkında işlem başlatıldı. Ayrıca, sosyal medya platformlarında terör örgütü elebaşının fotoğrafını paylaşan 7’si DEM Parti milletvekili olmak üzere 13 hesap yöneticisi tespit edildi.

Operasyonlarda, terör propagandası yaptığı belirlenen 5 şüpheli gözaltına alınırken, 1 şüpheli çocuk muhafaza altına alındı. Gözaltına alınanlardan 1 şüpheli tutuklanırken, 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Muhafaza altına alınan çocuk ise serbest bırakıldı.

Türkiye genelinde Adana, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ve 32 farklı ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, daha önce yasa dışı gösterilere katılan, üst düzey terör örgütü mensuplarıyla fotoğrafları bulunan ve örgütün eylemlerini organize etmeye çalışan 269 şüpheli gözaltına alındı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —