Yozgat'ta iki gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü.Zaman zaman tipiye dönüşen kar, kentte sürücü ve yayalara zor anlar yaşattı.Yağışla birlikte etkili olan soğuk hava ise çiçek açan meyve ağaçlarına zarar verdi.Çiftçi Adnan Ertuğrul, kar yağışının hububat için faydalı olduğunu ancak çiçek açan meyve ağaçlarının zarar gördüğünü söyledi.
KARS
Kars'ta kar yağışı etkisini sürdürüyor.Kentte aralıklarla etkili olan kar, zaman zaman yoğunluğunu artırıyor.Yağış nedeniyle görüş mesafesinin düşmesi sonucu trafikte ilerleyen sürücüler güçlük çekiyor.Kar, Kars-Digor kara yolunda zaman zaman tipiye dönüşüyor.Sarıkamış ilçesinde aralıklarla kar etkili oluyor.Yağan karla sarıçam ormanları, bitkiler ve mor kardelenler beyaza büründü.Bölgeye gelen yaban kuşları da karlı arazide yiyecek aradı.KASTAMONU Kastamonu'nun Ağlı ilçesinde kar kalınlığı 50 santimetreyi geçti.Kent merkezinde aralıklarla etkili olan kar yağışı Ağlı ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini artırdı.Kar yağışıyla, ilçe merkezi ve ilçeyi çevreleyen ormanlık alan beyaz örtüyle kaplanırken, araçlar karın altında kaldı.İlçe merkezinde 50 santimetreyi geçen kar kalınlığı, yüksek rakımlı köylerde ise 80 santimetreye yaklaştı.
KAR YAĞIŞI KARABÜK-BARTIN KARA YOLUNDA ULAŞIMI AKSATTI
Karabük-Bartın kara yolunda kar yağışı etkili oldu.Kentin yüksek kesimlerde etkisini gösteren kar yağışı ulaşımı aksattı.Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi'nde karla kaplanan yolda araçlar ilerlemekte güçlük çekti.Kara saplanan bazı araçlar itilerek kurtarılmaya çalışıldı, bir tır ise kayarak yolda makaslama yaptı.Bir süre kapanan kara yolunda ulaşım, Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışmasının ardından normale döndü.MUŞ'TA KAR NEDENİYLE EĞİTİME YARIN ARA VERİLDİMuş'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.Valilikten yapılan açıklamada, son meteorolojik değerlendirmeye göre kentte kar yağışının etkisini sürdüreceği belirtildi.Kar ve buzlanma nedeniyle il genelinde üniversiteler hariç, resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında eğitim öğretime 14 Nisan Pazartesi günü ara verildiği bildirilen açıklamada, kamu kurumlarında çalışan hamile, engelli ve ağır kronik hastalığı olanlar ile anaokulu ve kreşe giden çocuğu bulunan kadın personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.
BİTLİS'TE EĞİTİME KAR ENGELİ
Bitlis'te kent merkezi ile Güroymak, Mutki ve Tatvan ilçelerinde tüm okullarda, Ahlat ilçesinde ise taşımalı eğitime yarın ara verildi.Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışının gece boyunca devam etmesinin ve sabah saatlerinde buzlanmanın beklendiği belirtildi.Öğrenci ve vatandaşların güvenliğinin göz önünde bulundurulduğuna yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:"14 Nisan Pazartesi günü Bitlis merkez ilçe, Güroymak, Mutki ve Tatvan ilçelerimiz genelinde tüm resmi ve özel eğitim kurumları (anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde) ile rehabilitasyon merkezlerinde, Ahlat ilçemizde ise taşımalı eğitime bir gün ara verilmiştir.
Bu ilçelerimizde hamile ve engelli kamu çalışanlarımız, çocuğu kreş ve anaokuluna giden anneler ile kronik rahatsızlığı olan personelimiz de idari izinli sayılacaktır."