Meteoroloji’den yeni haftada yeniden kar yağışı uyarısı yapıldı.
Yağışların özellikle de İç Anadolu ile Doğu Anadolu’daki illerde etkili olacağı kaydedildi.
Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Hatay çevreleri, İç Anadolu, (Giresun ve Gümüşhane hariç) Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Bolu, Bartın ve Karabük çevreleri ile Kastamonu kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli alanlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır” ifadelerine yer verildi. Öğrencilerde kar yağışı uyarıları sonrasında 14 Nisan Pazartesi gününde okullara kar tatili olup olmayacaklarını merak etti.
14 NİSAN OKULLAR TATİL Mİ?
Meteoroloji'den gelen kar yağışı uyarıları ile birlikte 14 Nisan tarihinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Amasya, Tokat, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray, Konya, Sivas, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Muş, Bitlis, Erzurum, Van, Ağrı, Kars, Ardahan illerinde okullar ile üniversitelerin tatil ilan edilip edilmeyeceği merak konusu oldu.
Ancak şu ana kadar valiliklerde bir son dakika açıklaması gelmediğinden 14 Nisan Pazartesigünü okullar ile üniversiteler tatil değildir.