Tarih: 09.07.2024 17:19

Karıncalara zarar vermeden evden kovmak için...

Facebook Twitter Linked-in

Yaz aylarının gelişi ile birlikte kış vakti yuvalarına çekilen karındalar yemek aramak için yeniden ortaya çıkmış oldu. Evlerimizde yemek kırıntıları unuttuğumuzda peşinden gelen ve sayısı bir anda artmaya başlayan karıncalar zararsız canlılar olduklarından onlardan kurtulmak için zararsız yöntemler tercih etmek daha doğru olacaktır. 

Karıncaları evlerinizden kovarken onlara zarar vermek istemiyorsanız bu durumda doğal yöntemler uygulayabilirsiniz. Pratik bilgiler içerisinde karınca kovmanın püf noktası sayılan bu doğal yöntem şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Yaz aylarının gelişi ile birlikte ortaya çıkan karıncalardan kurtulmak için ilaç kullanımı gereksiz olacaktır. Karıncalar kovmak için kullanacağınız ilaç uzun vadede bağışıklığınıza zarar vereceğinden bu noktada doğal yöntemler daha doğru bir seçenek olacaktır. 

Evlerimizdeki yemeğe gelen karıncalar yemek bulduğunda geri dönüp diğerlerine haber vermek adın yol üstüne feromon bırakır. Ancak eğer karıncaların geçtiği noktalara Türk kahvesi telvesi döker ve yayarsanız bu karıncaların koku reseptörlerinin bozulmasını sağlayarak kaçmalarına neden olacaktır. Aynı zamanda karıncaların evlere giriş yaptığı alanlara da telve dökebilir ve karınca sorunundan korunabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —